Blog

Ridestøvler

Det evige spørgsmål er, hvilke skal man vælge og hvorfor?

Det første spørgsmål man skal stille sig selv er hvilket budget har jeg og hvor meget skal de kunne holde til, dette hænger oftest lidt sammen og kan være svært at afgøre uden den rigtige vejledning.

Hvis man kigger i den lavere priskategori vil man som oftest møde kunstlæderstøvlen.

Som f.eks. Denne fra HKM LINK HER

Kunstlæderstøvlen henvender sig særligt til nybegynderen eller rytteren som ikke rider så meget, den er prisvenlig og kan let vedligeholdes med lædersæbe og en våd klud

Ulemper:

- begrænset måleskema, som kan gøre det besværligt at finde den perfekte pasform

- begrænset holdbarhed

- udseende

Fordele:

- billig

- let vedligehold 

- som oftest lagervarer

Hvis man kigger efter sin første læderstøvle, kan det anbefales at kigge efter modellerne der ligger fra 999-2000,- 

Her får man ægte læder, som har en længere holdbarhed og samtidig et større udvalg af mål. Vi oplever ofte kunder som tror de ikke kan få støvler uden at de er specialsyede, og i mange tilfælde kan vi faktisk finde en støvle i denne priskategori som passer. 

Ulemper:

- begrænset måleskema

- billigere lynlåse end på de dyrere mærker

- støvlen kan være billigere læderkvalitet og derfor mindre holdbarhed

- ingen/begrænset designmuligheder

Fordele:

- god pris

- ægte læder 

- bedre pasform

Hvis man rider hver dag kan det være en fordel at give det ekstra for en støvle som holder i længere tid og som bestilles så den passer lige præcist dit ben. Mange støvleproducenter har et stort standard måleskema så det behøver altså ikke at være dyrt bare fordi man vælger en højere kvalitet. Vi har mere end 10års erfaring i målstøvler og lader ikke en kunde gå ud af butikken med en støvle der ikke passer, vi gør en ære i god pasform og at gøre det til en tryg og god oplevelse at få taget mål til støvler. 

Ulemper:

- pris

- ventetid

Fordele:

- Stort måleskema

- høj kvalitet

- designmuligheder

- holdbarhed

 

Vedligehold

Alt for ofte høre vi kunder der ikke er klar over den korrekte vedlighold af læderridestølver, dette kan nedsætte holdbarheden på jeres støvler og er super ærgeligt. 

Læderridestølver må ALDRIG få læderfedt, syningerne kan ikke ånde, du kan risikere læderet krakelere og at støvlen bliver for blød. 

Den korrekte pleje hedder at tørre dem af med lædersæbe og derefter skosværte som kan poleres op til et rigtig flot resultat. 

Opbevar altid dine støvler med støvlestrækkere i, derved undgår du at dine støvler falder sammen under transport, og du skåner lynlåsen samt forlænger levetiden på læderet

Hvis lynlåsen bliver slidt, kan man altid anvende en lynlås spray, eller blot en stump stearinlys for at give nyt liv til lynlåsen. 

 

Jeg håber i blev en smule klogere, ellers står vi altid klar til at hjælpe jer i butikken. 

 

DBH 

Inge